Peter Wielaart met pensioen

30 maart 2021

Er is niets meer aan te doen: directeur, Peter Wielaart gaat eindelijk genieten van zijn pensioen.

Heel Het Westland en omstreken kent Peter en Peter kent heel Het Westland. Peter heeft generaties de kunst van het zwemmen geleerd. Eerst in het Kolpabad in Vlaardingen en later jarenlang in De Boetzelaer. Duizenden kinderen heeft hij voorbij zien komen; van ‘bange kinderen’ tot ‘watervrienden’. Van ieder kind won hij het vertrouwen en begeleidde hen van badje 1 naar zwemdiploma A, B & C. Trotse, stralende, maar belangrijker nog: zwemvaardige kinderen verlieten door toedoen van Peter en het zwemlesteam zwembad De Boetzelaer.

Na zijn ervaring als zweminstructeur werd Peter 33 jaar geleden directeur van De Boetzelaer. Eentje die altijd goed is geweest voor zijn medewerkers en klanten. Het zwembad heeft hij opgebouwd tot een familiair uitstralend zwembad waarbij de meesten personen met een fijne blik naar uit kijken.

Op 16 juni 1975 werd De Boetzelaer opgeleverd en voor het publiek geopend en nu precies 46 jaar later zal De Boetzelaer op 16 juni 2021 worden heropend. Dit is zeker een bijzonder moment voor ons allen, maar in het bijzonder voor Peter. De nieuwe directeur, Frank Haagsma, heeft inmiddels het stokje overgenomen, maar Peter zal de opening verrichten en op een feestelijke wijze afscheid nemen van zijn geliefde zwembad.

Peter Wielaart, zoals hij zichzelf omschrijft zal afscheid nemen van zijn titel;
Maatschappelijk ondernemer die kinderen leert zwemmen en een bijdrage levert aan een zinvolle vrijetijdsbesteding. 

Wij hopen dat hij écht kan genieten van zijn pensioen, samen met zijn vrouw Eveline Wielaart, kinderen en kleinkinderen.

Bedankt voor alles Peet!

pensioen.jpg