De Boetzelaer is officieel geopend!

01 januari 1970

De Boetzelaer is 16 juni 2021 officieel geopend! Alle emoties kwamen voorbij. Blij, trots, tranen van gemis maar ook van blijdschap. Een dag om nooit te vergeten!

Daarnaast ontving Peter Wielaart uit ’s-Gravenzande  een koninklijke onderscheiding  uit handen van de Westlandse burgemeester Bouke Arends. Wielaart is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en ontving de onderscheiding ter gelegenheid van de opening van zwembad De Boetzelaer en tevens zijn afscheid als directeur.

Vanaf 1985 heeft Wielaart, als directeur van zwembad De Boetzelaer, diverse activiteiten ontplooid ten behoeve van het regionale zwembaden. Hij adviseerde over de asbestverwijdering bij zwembad De Wervel in Rijswijk en heeft daarvoor een programma van eisen opgesteld. Daarnaast nam hij deel aan de regionale overleggen van de Samenwerkende Zwembaden Zuid-Holland en het overleg in Nederland.

Sinds 1995 is hij adviseur bij de Stichting SZS, waarbij hij tien jaar geleden ook voorzitter werd. Het doel van de stichting is het bemiddelen bij reclame-uitingen en het realiseren van sponsorprojecten voor zwembaden en sportaccommodaties.Na de brand bij De Boetzelaer in februari 2019 heeft Wielaart zich buitengewoon ingespannen om tot de bouw van een nieuw zwembad te komen. Hij stelde de nieuwe bouwcommissie samen en onderhield de contacten met de gemeente voor de vergunningen en de te volgen procedures. Hij heeft alle zwemleskinderen, bijna 1500, ondergebracht bij de zwembaden in de omgeving.

Daarnaast was Peter Wielaart van 1975 tot 1985 vrijwilliger bij Tennisvereniging Masemunster en maakte hij deel uit van de technische commissie. Daarnaast was hij ruim 25 jaar vrijwilliger bij Sporthal De Wielepet, onder meer als adviseur en secretaris. In 2018 en 2019 was Wielaart bovendien voorzitter van handbalvereniging Westlandia.