Zwemvaardigheid

Zwemvaardigheid
Wie het Zwem-ABC heeft behaald, kan veilig zwemmen. Maar na het Zwem-ABC kan je je zwemniveau verbeteren met lessen zwemvaardigheid. Dit is een mooie gelegenheid om op een leuke en leerzame manier te blijven zwemmen. Zeker voor iedereen die graag zwemt en nog wat bij wil leren is zwemvaardigheid een aanrader.
 
Je leert tijdens de zwemvaardigheidslessen:
· Allerlei nieuwe slagen zoals vlinderslag, samengestelde rugslag en keerpunten. Natuurlijk komen ook de borst- en rugcrawl weer aan bod;
· Afstand zwemmen;
· Balvaardigheid, waaronder gooien vangen én zwemmen met de bal;
· Onderwateroriëntatie, waarbij je een weg onder water zoekt door het zwemmen van pilon naar pilon op 2 meter diepte. Ook leer je een koprol achterover te maken.
· In tweetallen werken, waarbij je bijvoorbeeld elkaar op de kant helpt met behulp van een flexibeen/plankje.
· Kortom allerlei leuke nieuwe vaardigheden!

Tijden
Uw kind krijgt één keer per week drie kwartier les.
Het zwemvaardigheid word gegeven op:
Maandag tussen 18.15 uur en 19.00 uur
Zaterdag tussen 12.30 uur en 13.15 uur 
* in de zomervakantie vervallen de lessen in de kleine vakanties gaan deze wel door.

Diploma’s
Bij zwemvaardigheid kan men 3 diploma’s behalen: zwemvaardigheid 1, 2 en 3. Voor de diploma-eisen kun je kijken op de website van de NRZ (http://www.npz-nrz.nl).
 
Diploma zwemmen
De data voor het diplomazwemmen worden tijdig kenbaar gemaakt.
De kosten voor het diplomazwemmen bedragen € 5,00.
 
Minimum leeftijd en beginniveau
Er is geen minimum of maximum leeftijd voor zwemvaardigheid, wel een minimum beginniveau. Na het behalen van je C diploma heb je een ideale doorstroom richting zwemvaardigheid.

Aanmelden
Dit kan bij de kassa van De Boetzelaer via een inschrijfformulier.
 
Prijs
Maandkaart € 26,00 (Inschrijfgeld eenmalig € 20,00 en scankaart eenmalig € 5,00). 
Ga je na het behalen van je C diploma direct door met zwemvaardigheid, komen de kosten voor het inschrijfgeld en de scankaart, te vervallen.

×

Watergames

Donderdag 1 maart is het weer zover! De Watergames van Zwembad De Boetzelaer vinden plaats van 09:00 uur tot 11:00 uur. De activiteit wordt gehouden voor kinderen tot en met 13 jaar die in het bezit zijn van zwemdiploma A. Deelnemen aan de activiteit kan alleen wanneer er een plek is gereserveerd en betaald bij de kassa van het zwembad. Een kaartje kost €7,00 p.p.